onsdag 15 januari 2014

Ska jag dö nu?

Så har man vart på en undersökning av underlivet. Har ju blödigt lite till och från de senaste månaderna. Något som KS sa var helt normalt när man går igenom dessa behandlingar. Men jag har även blödigt mellan behandlingar och hade en gnagande känsla av att allt inte stod riktigt rätt till därnere så jag bokade en tid hos privatgyn. Och det gjorde det inte! 

Gynekologen hittade en förändring i livmoderhalsen som han tog en biopsi ifrån. Hade lite små infall av dödsångest när jag låg där. Dessutom har jag någon slags pågående infektion (könssjukdom?) i underlivet som han såg eftersom det var vita blodkroppar i sekretet. Så nu proppar vi i oss antibiotika av olika slag, både jag och mannen.

Har haft problem till och från i några år nu, men aldrig fått någon riktig hjälp. Fått antibiotika utskrivet och så har det gått över men kommit tillbaka efter ett tag.

Just nu känner jag mig så långt borta från en graviditet som det bara går. Ingen baby men kanske cancer och något liten bakterie på besök? 





6 kommentarer:

  1. Hej! Hittade just till din blogg och blev väldigt gripen av vad du delar med dig av och uppskattar verkligen ditt sätt att skriva. Våra historier är väldigt lika - är själv inne på mitt fjärde ivf-försök. Inte ett plus någonsin. Har väldigt mkt sammanväxningar, endo, cystor, säcktuba och i stort sett allt annat man kan ha. Orken tryter och jag står i valet och kvalet huruvida jag ska genomgå operation eller inte... Kontakta mig om du vill. Sköt om dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda! Vad tråkigt att höra att du har samma skit som jag. Jag tycker absolut att du ska operera dig! Säcktubor ska absolut bort. Har du opererat dig förut? Kram

      Radera
  2. Jag är ett "komplicerat fall" där det tydligen inte är så självklart att operera. Har opererats flera ggr förut för bland annat brusten blindtarm och myom. För något år sedan gjordes en laparaskopi pga blodcysta och misstänkt säcktuba men de hade svårt att se något pga alla sammanväxningar. Säcktuban (som verkar komma och gå) togs alltså inte bort och jag fick diagnosen "frozen pelvis". Nu har jag nyligen spenderat 10 dagar på sjukhus för bilaterala tubo-ovarialabscesser som triggades igång av en infektion jag fick av en livmoderbiopsi. Och resultatet på biopsin återstår att få besked om. Det såg "lite konstigt ut". Ja, jösses... Vet inte hur mycket mer elände jag klarar. Hur har det gått för dig och dina besked? Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag svarade på ditt inlägg som en kommentar.

      Radera
  3. Hm, det låter väldigt jobbigt. Har de sagt varför de inte omvandlade lapraskopin till öppen buk kirurgi för att se mer?

    Jag har nog också en såkallad "frozen pelvis". När jag bad om en operation från min gamla gyn, för att ta bort säcktuban, ville hon inte ens höra om det. Hon sa bara "Du ska INTE opereras igen. Det är LIVSFARLIGT. Vill du leva med en påse på magen?". Därför har jag ansökt om en second opinion från specialisterna på endometrioscentrum.

    Jag kommer skriva ett inlägg om hur allt har gått hittils. Har varit bortrest tills nu :)

    SvaraRadera
  4. Är det möjligt att maila dig istället för att skriva här? Du kommer åt min mail via profilen.

    SvaraRadera